Blogg

Rättvik 23/7

2018-07-23

Efter den kortare träningsperioden så har Hermine Boko känts väldigt fin. I Örebro kändes hon jättefin men blev neddragen långt bak i fältet av C-J Jepson som inte verkade veta vilken lus han satt bakom och senast i Eskilstuna så var hon smällfin och vann enkelt efter att tidigt ha tagit hand om ledningen från tillägg.

Loppet idag kändes lämpligt och läget perfekt och det var positiva signaler från Per så det kändes spännande på förhand.

I loppet blixtrade hon till ledningen utan att Per körde på henne utan han satt bara och höll i henne. Hon öppnade 500 på 13,0 och 1000 på 16,0. Avslutade sedan i 13-fart och kom i mål på 1.14,9aM och vann enkelt med en halv längd.

Riktigt kul att se att hon börjat tända till och förstå lite vad det går ut på. Och hon har hållit ihop travet riktigt fint de här loppen så träningsperioden har verkligen gjort nytta (tänk då på vad en vinterträning kommer göra med henne!).

Per var nöjd men tyckte ändå inte att hon hade känts lika alert som de två tidigare loppen. Hon hade svettats mycket på transporten upp till Rättvik och det var väldigt varmt och kvalmigt uppe i Rättvik och hon drack inte speciellt bra så hon hade nog inte riktigt förutsättningarna att kunna vara på topp för dagen. Starkt ändå att visa viljan och göra det lopp hon gjorde!

Nu blir det ett par dagars vila. (Träffade Per på Solvalla ikväll och Hermine var lite tagen idag och behöver ett par dagar för att komma ifatt med vätska och energi). Det finns ett lopp i Bollnäs 9 augusti som Per har siktat in sog på om Hermine återhämtar sig på rätt sätt och känns pigg och alert när det är dags för anmälan.

Grattis alla delägare till segern och 50.000kr i segercheck!

Antal kommentarer: 1

2018-08-09 09:43:15 - Roland & Eva

Spår 5 på Bollnäs ganska bra startspår, det blir tuffare motstånd när hon får mer pengar på sig. Hoppas att Hermine dricker bättre den här gången på resan upp.
God segerchans igen.
Mvh Roland och Eva
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)