Blogg

Örebro 7/12

2017-12-07

Det var ett jäkla skitväder, några plusgrader och regn hela dagen gjorde att det in i det sista var osäkert om det skulle gå att genomföra tävlingarna. Men banan höll sig bättre än väntat även om det inte var någon lättsprungen bana och det var en del vatten på banan.

Hermine Boko tog planenligt hand om ledningen med nr 1 i ryggen. Sen gick det lugnt, 1.21-tempo på den tungsprungna banan.Jimmy tyckte inte banan var bra för Hermine då hon inte fick riktigt fäste. Sista varvet ökade man farten och avslutade sen 1.16 s/500 till seger på 1.19.5/2100a. (20.000kr)

Det blev hårt i mål. Jimmy sa att han aldrig förlåtit sig själv om han förlorat på speed. Han sa att han körde för sakta och att hon blev lite för ensam där framme. Hon är starkl och rejäl men saknar speed än så länge. Kommer bli kul när hon fått lite lopp i kroppen och får lite mer speed i benen. Hon var inte speciellt trött efter loppet.

Så här skrev Nerikes Allehanda efter loppet:

Första segern i karriären för flotta treårsmärren Hermine Boko efter Timoko. Det tog åtta starter för henna att avlägga maiden, förvånande när man ser hur läcker hon är. Stoet vann knappt från ledningen via 1.17 sista varvet. Körande Jimmy Dahlman erkände efter segern att han kört för sakta med henne i täten, då hästen inte är så speedig än.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)