Blogg

Solvalla 22/11

2017-11-22

Per Lennartsson låg väldigt lågt inför loppet när jag pratade med honom i stallet innan det var dags för värmningen. Hon har ju varit sjuk och har inte tävlat på nästan 4 månader och har ju tack vare förkylningarna inte heller kunnat träna som tänkt och Per tyckte det var bättre att hon fick träna i tävlingssammanhang än att hålla på och gå sulkyjobb hemma, så 2-3 lopp i kroppen lär hon behöva sa Per.

Banan var jätteblöt, massa vatten! Jag filmade en kort sekvens: 

 

Tyckte det såg bra ut, svårt att vara så spänstig på en sådan här bana.... det fortsatte regna hela kvällen också....

Inför loppet ströks (nr 2) och det gjorde att favoriten (4) lite lättare kunde köra sig till ledningen. Hermine öppnade väldigt bra men fick (5) en galopperande häst framför sig som nästan höll på att kapa frambenen på henne, men hon var säker och tog sig sedan ner i 2a utvändigt! Kanonposition! vilket sedan blev 3e utvändigt när (6) som förväntat kördes fram i dödens. Banan var förstås lite långsam och loppet gick i 18-tempo mest hela vägen och inte snabbare än 17 s/500 då (6) kopplade greppet på ledaren i början av upploppet, samtidigt som per styrde på med Hermine in på upploppet och som sakta tog sig fram till en 4e plats, ett tag tänkte man att hon skulle speeda till och kanske nå en 2a-plats men med avsaknad av lopp i kroppen så gjorde hon det väldigt bra ändå!

Per var supernöjd efteråt och hade inte kunnat drömma om att hon skulle kännas så bra redan idag, hon gick med bra fart hela upploppet ned och var inte speciellt tagen efteråt heller, blåste knappt nånting när hon kom in i stallet efter att ha skrittats ner en stund. Per sa att travet var klockrent och hon hade inte ens problem i sista sväng som hon haft i vartenda lopp (det är ju till slut mjölksyran brukar komma) tidigare. Som sagt Per var jättenöjd. Herine 4:a på 1.17,7/2140a på en något tung bana (2 sek gissar jag)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)