Blogg

Start, S 22/11

2017-11-19

Per tycker det är dags att starta igång Hermine Boko igen efter den långa förkylningsperioden. Hon lär behöva något eller några lopp för att komma upp i form men på ren grundkapacitet så räcker det långt.

Så här ser startlistan ut:

 

Lite kommentarer om deltagarna:

1. Vann direkt i ny regi senast. Örjan fick köra lugnt i ledningen och vann enkelt efter 12,5 s/500. Startar från lite stressiga spår 1 och har mycket galopper i raden men jag tycker inte hästen ser speciellt osäker ut utan har mer provocerats i galopp. Top-4-placering inom räckhåll.

2. Tog en övertygande seger från ledningen för 3 starter sedan. Läge för ledning igen. Senast kom hon aldrig in i matchen. Att räkna med om spets.

3. Har inte riktigt haft chansen på slutet men har ju ett bra utgångsläge nu. Men i mina ögon något sämre än dom innanför.

4. Gjorde ett bra lopp som 2a efter fantastiska Indras Secret senast. Kunde inte följa den nämnda men stred fint in på linjen på fina 14,3a/2140. Blir säkert favorit, men lär få köra en bit för att komma till ledningen... men Daniel Olsson (2) brukar väl inte släppa något gratis?

5. Överraskade positivt i oaksuttagningen och tog sig till final. I somras visade hon gott kunnande och såg bla ut att gå mot seger (på 15,2/2120v) i Visby men galopperade på upploppet. Nu Jorma i sulkyn! Är inte oäven och hamnar i kategorin Varning denna gång.

6. Ytterligare en Melanderhäst. Gjorde ett starkt lopp senast, dödens, tryckte sig till ledning och avlsutade sen 13 s/500 till enkel seger. Kliver fram i dödens när det lugnat ner sig?

7. Lär backas ner för att ta position och lär bara följa med och spara sig. Kör sista biten och tar det man får med sig denna gång. Överpace och bli 3a-4a med full fart över linjen vore perfekt.

8. Varit i E3-final under året. Gick lite för fort i svängen för henne senast (galopp), säkert åtgärdad efter det och från ett tråkigt spår 8 så lär det bli ett lopp på chans. Kommer spurta bra och även hon kan vara med långt fram om det körs lite för fort där framme.

9. Vann knappt näst senast på Mantorp (före nr 12) och gick nog vad hon kunde och det räcker inte här.

10. Tredje Melanderhästen och denna rankar jag som den sämsta av hans tre i loppet.

11. Jämn och säker men ingen topp, lär sluta i det slagna fältet

12. Räcker inte till och definitivt inte härifrån.

 

Mitt tips: A:4-2- B:7-5-6-1-3 Outs: 8

Men (4) är ingen given vinnare. Melanders hästar vill nog ha ett finger med i spelet. (2) Daniel Olsson lär försöka svara ut (4) och skulle (4) ändå ta sig till ledningen tror jag (6) Ulf Ohlsson sänder fram sin starka krigare. Skulle det bli tokkörning skulle det gynna våran till en fin placering men kanske framförallt (8) som jag då tror blir livsfarlig.

Jag ska på skoj lira en tvilling: 7-8, lär bli ett hyggligt odds om den sitter!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)