Blogg

Solvalla 2/8

2017-08-02

Hermine Boko var ute och värmde i samband med bilprovstarten, hon gick några lugna bakvarv och sedan var hon med i den lugna bilprovstarten och sprnag med bakom spår 1 på vingen för att vänja sig. När bilen släppte såg man att hon kommer kunna öppna snabbt den dagen Per kommer begära det. Jag tyckte hon såg mycket fin ut i värmningen.

I loppet så öppnade hon lagom fort utan att pressas till rygg ledaren (som öppnade 08/250m) in i första sväng. Hade Per velat hade han kunnat svara men som ni vet är det utbildning och lära henne att tycka att det är roligt som är prio just nu. Hon är stor och kommer med tiden när hon riktigt orkar med sig och blivit starkare i kroppen bli riktigt bra och då kan man börja begära något av henne.

Hon följde med i rygg på ledaren hela vägen och det lugnade aldrig ned sig utan ledaren grillade övriga i fältet hela vägen i jämnt 15-tempo, i sista sväng var det en trio som ryckte undan och det var också dessa tre som var först i mål, i samma position som hela vägen; ledaren, dödens, rygg ledaren vilket alltså betyder att Hermine blev 3:a på 1.15,0/2140a. Nytt rekord igen och hon utvecklas stadigt. 17.500kr in på kontot, totalt 65.000kr hittills.

Per var jättenöjd med henne, hon tappade lite i sista sväng och det har varit så i alla lopp, när hon blir lite trött så orkar hon inte riktigt hålla ihop i sista sväng men alltid när dom kommer in på rakan igen så tar hon tag i bettet och kör in i mål, likadant igår så tappade hon nån längd i slutet av sista sväng men tog ikapp nästan hela längden på upploppet och var i princip uppe i rygg på ledaren/vinnaren i mål.

Hon var ganska trött efter loppet, som som sagt gick i bra fart hela vägen, så hon joggades av länge på innerbanan och sen skrittade Linda mycket med henne på stallbacken.

Som sagt, Per mycket nöjd och hon följer planen. Tänk på att det är bara 60 stycken som travat snabbare än henne i kullen, och då är hon långt ifrån färdig, blir säkert en trevlig höst med henne på tävlingsbanan, men framförallt längtar man ju till 4-års-säsongen när hon fått en vinters rejäl styrketräning i sig!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden