Blogg

Solvalla 26/5

2017-05-26

Idag fick Hermine åka in ensam till Solvalla då Lennartsson endast hade en häst till start, men hon var helt oberörd av det och stod snällt och fint i transporten. Lika lugn och fin var hon i boxen på banan trots att hon inte hade någon kompis bredvid sig.

I värmningen kom hon ut lika majestätisk som vanligt och Per körde bara lugnt med henne men ganska länge istället. Det var väldigt mycket folk på Solvalla för att vara fredagen på elitloppshelgen (säkert för att många var lediga, klämdag) men det var inte heller någonting som Hermine reagerade på utan hon var lugn och stabil.

Även i provstarten såg det fint ut, och hon sänker sig så där häftigt med bakdelen när hon accelererar iväg.

I loppet går hon iväg fint, Per håller i henne ordentligt för att hon inte ska stressa upp sig och glider iväg som 4e häst och tar position på innerspår när de kör lite där framme och öppnar 500 på 14,2 med Valley Kronos i ledningen. Stackars Valley Kronos fick köra flera speeder i loppet och det är precis så där man inte vill ha det med orutinerade unga ston.

1000 meter öppnades på 16,8 och sen ökades farten igen och Hermine avslutade sista varvet runt 1.14 och lite snabbare sista 500.

I utgången av sista sväng börjar Per leta luckor och får väl inte någon klockren väg fram men det öppnar sig lite så han kan köra till lite grann på slutet och hon går för full fart över mål som 4a på 1.15,7. Helt perfekt enligt plan och det roliga är att man förstår inte att hon gått en 15-tid på full distans för hon är helt oberörd efteråt. Per joggar av henne på innerplan en stund efter loppet och sen får Linda ta hand om henne, promenera lite på stallbacken och ta en dusch. Per var jättenöjd efteråt, visst han hade säkert kunna vinna loppet om han kört på ett annat sätt sa han, men det är inte det viktiga i dagsläget, utan nu ska vi bygga upp henne både fysiskt och psykiskt. Per sa att det förstås kliar i fingrarna när man kör henne, att man bara vill trycka av henne men det skulle bara förstöra för framtiden. Gör vi rätt så kommer hon kunna bli hur bra som helst i framtiden och med ston så gäller det att jobba mycket med psyket och humöret så de tycker att det är roligt.

Blir spännande år framöver!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden