Blogg

Örebro 27/4

2017-04-27

Hermine Boko var väldigt lugn och trygg hela tävlingsdagen, det fanns en viss oro för att hon skulle varva upp då hon Kan vara lite vass ibland hemma, men hon var jättesnäll och fin hela dagen, och hon fick ju vänta länge innan det var dags att göra något också då hon gick ut i sista loppet.....

Hon ser väldigt majestätisk ut när hon äntrar banan och hon har ett underbart steg och spänst, se så högt hon är över banan.

Danne var först ute och joggade henne en liten stund innan Per körde en riktig värmning och det såg väldigt lugnt och tryggt ut och hon är en fröjd att titta på.

Loppet förekom av en omstart vilket Hermine skötte galant utan att stressa upp sig. I den giltiga körde Per iväg på säkerhet och fick 2a utvändigt och i tät satt Hans-Owe med sin (1) Julie Chanel, 500 öppnades på 1.20,5 och Hans-Owe satt och väntade på att Per skulle komma och överta, men Per tyckte han satt tillräckligt bra i 2a utvändigt och tyckte inte det var viktigt att köra framåt då dagens uppgift var att ge Hermine en positiv upplevelse av tävling.

1000 meter öppnades efter lugna 1.20,1 och 700 kvar blev Per tvungen att kliva ut i 3e spår och runda tröttare konkurrenter, och fick gå i 3e spår hela svängen, samtidigt som den i rygg då satte in sin attack, i samma veva, mitt i svängen, trasslade Hermine till det lite med travet så Per tog upp lite och slutade tävla och inriktade sig på att lära Hermine att det är trav som gäller och sen låta henne löpa fritt på upploppet, Per satt stilla och bara följde med in i mål som 2a på 1.18,6, en längd efter vinnaren.

(bild från provstarten)

Hon var inte speciellt trött och återhämtade sig snabbt. Linda tog hand om henne och hon var lugn och fin som hela dagen. Ett perfekt debutlopp alltså!

Efteråt stod hon på stallbacken och kikade runt, och brydde sig inte så mycket av vad som hände runtomkring.

Per var väldigt nöjd, och tyckte att det här blev precis som han önskat, hon uppträdde väldigt fint och han kände att hon ville tävla och att om alla kort faller på plats utan strul så kan det här bli riktigt bra senare på säsongen, nu gäller det att vara försiktig och göra allt rätt med denna potentiella diamanten.

Så här skrev Travronden efter loppet: "Magnus Jakobsson tog en dubbelseger när hans egentränade Alexia Marshall spurtade hem en lätt seger före favoriten Hermine Boko, som var snygg som en tavla och kommer bli bra med tempo i sin stora kropp."

Fler bilder finns i "Galleri Hermine"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden