Blogg

Eskilstuna 4/4

2017-04-04

Det var en fin dag när Hermine skulle ut och kvala. När hon kom ut på banan så såg hon majestätisk ut och travade som en gudinna.

Hon är riktigt fin att titta på och hon rör sig fjäderlätt trots att hon är så pass stor, Per har aldrig varit med om något liknande, att en så stor häst rör sig så lätt, hon svävar ovanför banan.

I värmningen såg hon väldigt lugn och fin ut och allt flöt på perfekt, även om Per inte körde något speciellt utan bara såg till att hon fick upp värmen i kroppen ca 45 före start.

I loppet fick de snurra ganska många gånger innan de fick klartecken, och det löste hon bra. Sen blev det lite störningar direkt i starten och pårecis efter när dom fick runda en häst, vilket hon också skötte bra utan att stressa upp sig.

Hon löpte avslappnat och fint hela vägen, avslutade runt 17,5/s.1000 och runt 16s/500 utan att pressas det minsta. Sluttid: 1.19,7/2140v. Per var supernöjd och meddelade att det bara är att börja starta.

Så här såg loppet ut:

 

Det första alternativet för start är Gävle, lördag 15/4, men vi får se vad Per väljer.

Efter loppet fick hon skritta tillbaka till gården, för att slippa stå en hel kväll inne på banan med all stress det innebär, jätteskönt. Vi promenerade dit en stund efteråt och belönade henne med lite morötter. Helst ska man skiva upp dom i småbitar, annars ratar hon dom.... primadonna-fasoner ;-)

Antal kommentarer: 1

2017-04-10 10:00:25 - Björn, E-postadressen är dold

Härlig rapport och spännande med start...

/B
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden