Blogg

En första rapport

2015-11-03

Vårt senaste nyförvärv i Stall Lagerkrans, Hermine Boko (Timoko ue. Credit Winner), har varit hemma hos Per Lennartsson i en månad ungefär nu.

Per Lennartsson har ju plockat ut henne ur Boko-årgången åt Stall Lagerkrans och så här säger Per Lennartsson om Hermine Boko:

 

Det är en märr med mycket humör, det är bra, och än så länge så är hon inte så lätt att hantera, men det kommer bli bättre ju mer man håller på med henne. När jag var nere och kikade på henne så var hon jättesnäll, jag var inne i padden och klappade henne och ledde henne runt lite och hon var snäll och fin att handskas med. Men att lyfta på ben och sånt, det är inget hon gillar än.

Man har friröntgat henne sen hon kom och det fanns ett litet benfragment i hasen som man har plockat bort, ett standardförfarande på 1-åringar. Hon fick ta det lugnt ett par veckor men nu är allt bra med henne. Man hade tömkört henne några gånger innan ingreppet och hon är nu tömkörd några gånger efteråt också och allt funkar bra. Om någon vecka eller två så är hon redo att sättas för vagn och då är det bara att sätta igång med unghästträningen.

Så här säger Per om Hermine Boko efter att hon varit på plats en månad:

Precis som Per säger så är det en rejäl märr som exteriört ser riktigt fin ut. Bakre motorn är riktigt rejäl och med ett kors som ser ut som man vill att det ska göra. Bringan är tät, tydligt markerad manke, fin överlinje (för tillfället lite överbyggd bak, men det är bra - det visar att hon växer). Stammen är ju läcker så det känns som en jättespännande individ.

 

Det finns andelar kvar i henne (okr / styck) och mer om upplägget läser du om under "Teckna andelar"! Hon kommer administreras av Easy KB och när du bestämt dig för att vara med skickar du in ett köpanbud direkt till Easy KB.

 

Fler bilder hittar du under "Galleri Hermine Boko"

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden