Här kommer det löpande information om Tiny Pearl

1.40

2014-03-21

Pratade med Per Lennartsson i veckan om Tiny Pearl. Hon har nu gått jobb på banan i 1.40-tempo med ett varv neråt 1.30 som snabbast.

Kör de henne med öppet huvudlag blir hon oinsoirerad och vinglar runt lite på banan. Per sa att när man kör är det inte någon wow-känsla men med helstängt huvudlag på så blir det andra bullar. Hon springer lätt och fint i de här farterna.

Tiny Pearl

Man kommer nu att börja köra 2 heat varje träningspass när man kör tempoträning på rundbanan. Hittills har man efter uppvärmning 7-8 km kört ett heat på 2100 meter men nu kommer man skritta ett varv efter första heatet och köra ytterligare ett heat i rätvarv.

Enligt Per känns det som en riktig tävlingshäst som kommer komma till sin rätt i tävlingsmiljö.

Hon är nu anmäld till "allt", inkl. Svampen. Även till Premiechansningen så det blir inget premielopp inne på Solvalla men vi kommer försöka ta in henne till banan ändå så hon får går ett träningspass där inne som vi får kika på under våren/försommaren.

Det här kommer bli riktigt spännande att följa......

 

<140329> Denna vecka gick hon dubbla heat. Dom körde 1.50 i det första och sen drog hon till med 1.33/2100 meter i det andra, med öppet huvudlag. Kom in med 78 i puls efteråt... Det ser bara bra ut! 

Och som ni läst om på travmedierna så är det väldigt många lopp som kommer ingå i Premiechansningen; Uppfödningen, Oaks, Derbyt, Breeders Crown för både 3 år och 4 år och det är inte långt ifrån att även Stochampionatet kommer med.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)