Här kommer det löpande information om Tiny Pearl

Eskilstuna, kval, 26/5

2015-05-26

Hon fick träna på att åka transport från gården till banan vilket hade gått bra (hon är inte alltid så medgörlig) och Annie stod och gjorde henne fin inför kvalloppet när vi anlände till banan idag på eftermiddagen.

Sen var det dags att åka ut för värmning.

Värmningen skedde en timme före loppet och efter några bakvarv

blev det ett par varv i rätvarv och allt såg bara bra ut.

En kort vila inne istallet och sen var det dags för defilering och provstart.

Sen var det bara att vända upp till start.

Det var lite oordning i voltningen och man snurrade flera varv innan man släppte iväg fältet. Hästen bredvid (4) var lite hispig och i den allmänna oredan med hästar överallt blev Tiny lite skraj och hoppade i galopp. Efter en stund ställde hon sig och Per lät henne jogga på i valfritt tempo och körde 1.19 1000 meter och därefter 1.18 sista 1000 metrarna. Hon landade på den godkända kvaltiden 1.21,3g/2140v.

Här nedan ser ni hennes lopp i helhet:

Per såg galoppen som en ungdomlig dumhet, hon blev lite skraj, slog ihop och galopperade. Hon travade som en klocka så det var inget sådant. Han sa att hon är ju ingen tidig märr men när han väl fått till allt med henne så kommer hon vara som en flygmaskin och hon kommer vara som bäst nästa år. Nu skall man finslipa på lite detaljer innan det är dags för start på riktigt, sen rullar vi igång tävlingskarriären sakta men säkert.

De flesta delägarna var på plats och vi avslutade eftermiddagen med en gemensam fika i fikarummet hos Lennartssons, alltid trevligt!

 

Uppdatering <150602>

Tiny Pearl gick idag ett första jobb efter kvalet och hon kändes bara bra. Per kommer testa att köra med helstängt huvudlag i nästa jobb, på fredag. Man kommer jobba med lite detaljer här framöver, dvs. man slipar till det sista innan det är dags för debut.

Antal kommentarer: 2

2015-05-27 10:16:39 - Roland

Det såg bra ut efter galoppen, inte undra på när dom fick volta många varv innan start med orutinerade hästar. Skönt med godkänt kval. Nu ser vi fram mot debuten när Per har putsat på detaljerna.:)

2015-05-27 23:06:32 - hasse

Såg bra ut! Tack för fina bilder och kanon med film! Jag ser fram emot kommande starter... kan bli riktigt trevligt! :D(star)(star)(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)