Här kommer det löpande information om Tiny Pearl

Tempojobb+film

2014-12-07

Idag träffades ett gäng delägare hos Per Lennartsson för att kika på när Tiny Pearl gick ett tempojobb på rakbanan.

Hon gick 8 intervaller. När dom sprang ifrån gården körde de i 1.35-tempo och på hemvägen 1.30-tempo.

Per sa att Tiny hade blivit skitskraj av att vi stod vid sidan av banan och kikade, det hade hon inte varit med om tidigare, Per var rädd att åka ned i diket ;-)

Hon har ett lång vägvinnande steg, travar klockrent och lägger väldigt mycket mark under sig. Dom har kört någon repa på rakbanan i 20-tempo och det gör hon lika problemfritt. (Hon gick ett banjobb i tisdags 1.25/2140m)

Jag måste säga att det ser bra ut, hon har ett väldigt fint kliv och verkar göra det helt bekymmerslöst. Har den här den rätta inställningen på tävlingsbanan så känns det som att det här borde kunna räcka en bit!

72 i puls efteråt så hon blev inte direkt trött av dagens pass. Därefter tog Annie över och duschade av henne och så fick hon komma in och käka lite mat.

Annie berättade att hon har ett väldigt eget humör, det mesta ska ske på hennes villkor och vill man att hon ska göra något får man be snällt. Hon har varit på väg att åka ur vagnen ett par gånger men utan någon fara. Humöret kan vara till nytta på tävlingsbanan men i det vardagliga livet så kan hon strula till det då hon ibland åker på lite skrapsår och småsår när hon är för busig och vild.

Per berättade att allt flöt på som det skulle i träning, hon har kunnat träna på utan att behöva stå över träningspass, förutom när man brände harhasen. Enligt Per så känns det som att det ska kunna bli riktigt bra, hon är stor och rejäl och lär säkert komma in i ett par växtperioder även som 3-åring och kommer därmed säkert utvecklas fint även till 4-årssäsongen. Per siktar på att komma ut med henne i mars-april, men att han låter henne visa när hon är mentalt och fysiskt redo för tävlingsdebut. Det betyder i praktiken att det kan bli kval när som helst under perioden februari-juni.

Lite rörliga bilder från ett par av reporna på rakbanan kan jag visa:

 

Antal kommentarer: 2

2014-12-08 09:25:56 - Roland & Eva

Vi var på plats för att se på täningspasset. Tiny pearl var rejäl, vuxit sen senast vi såg henne. Ett härligt vägvinnande steg. Vi ser fram till när hon är start klar frampå vårkanten.

2014-12-08 12:59:24 - hans s

Tack för info och rörliga bilder! Ser lovande ut... fint steg och trav!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)