Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Solvalla 27/4

2016-04-27

Allt verkade bra med Laurentius Cash In inför loppet när My stod och selade honom inför värmningen. Han var lugn och trygg, nyfiken och social.

Han värmde ihop med Prince New Dawn (som är uppfödd, delägd och tränad av Clas som också är med och deläger Cash In) som var med i samma lopp. Allt såg bra ut, tyckte Cash In såg stabil och fokuserad ut (iallafall mer än tidigare) 

Han har verkligen blivit stor, han måste vara omkring 167cm och han är riktigt grov i kroppen (till och med så att skalmarna skaver lite på honom) Han gick idag utan boots fram och det gick ju jättebra. Hans-Owe var nöjd efter värmningen.

 

Fin i provstarten:

I starten tog Hans-Owe det lugnt första stegen sen körde han fram och övertog ledningen (Örjan var inte intresserad av ledningen heller) och kunde köra sakta första varvet: 21,4/500m och 20,9/1000m. Varvet kvar kom favoriten (11 One Break Broline) upp utvändigt och då började tempot att öka. Man stred sida vid sida hela vägen in i mål och avslutade sista varvet e. 12,5 och jag hade 10,5 sista 500 på min klocka när Cash In fick ge sig med väldigt liten marginal. 2:a på 1.16,6/2140v. och tjänade 20.000kr.

Han var inte "speciellt" trött efteråt, återhämtade sig fort och fick en välförtjänt dusch.

Hans-Owe var jättenöjd med honom men tyckte att han var värd att vinna. Men precis som HOS förutspått så utvecklas Cash In riktigt fint nu när han fått tiden att växa in i kroppen på rätt sätt, han har ju växt mycket så det är klart att han har behövt den här tiden. Det blir kul där här framöver, hoppas han håller sig hel och fräsch så kan vi få mycket roligt med den här!

Cash In skulle få ta det lugnt ett par dagar så skulle HOS kolla vad nästa uppgift skulle bli.

Antal kommentarer: 2

2016-04-30 10:10:39 - Roland & Eva

Så nära att ta hem segern, ett riktigt bra lopp Cash In gör. (star) Ska bli en rolig vår och sommar att följa honom .Han kommer sig efter varje start, vinner när som helst.:D

2016-05-03 15:30:39 - Kjell

Lars, tack för de fina bilderna på Cash In och bra info. Bra jobbat(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)