Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Eskilstuna 29/8

2015-08-29

Jag var tyvärr inte på plats personligen på Sundbyholm idag men vi kommer få en rapport från Tom lite senare som var där och njöt i solen.

Jag har sett loppet på datorn och pratat med Hans-Owe efter loppet. 

(Nytt var att man hade helstängt huvudlag idag) Från start så kommer han väl iväg så där, Hans-Owe tyckte det borde varit omstart, då man var väldigt sena i volten. Ekipaget kom iväg som 6e häst och efter att någon galopperat och någon gått ned på innern så satt man som 1a häst i andraspår... Det gick väldigt sakta första varvet där ledaren (3) fick hållas i 20-tempo. Dryga varvet kvar fylls det på bakifrån i 3e spår och när Cash In får häst utvändigt om sig tar han i ordentligt så det var bara för Hans-Owe att hålla i sig. Cash In går upp jämsides om ledaren på bortre lång och kopplar grepp på densamme genom sista sväng, går förbi på upploppet och håller säkert ifrån till en relativt enkel seger på 1.17,8/2140v, samma tid som i debuten men däremot så avslutade han sista varvet på 14,5, och faktiskt ännu lite snabbare sista 500, ett fint kvitto på inställningen och på att loppen ger lite mer spritt i benen på honom.

 Glada delägare i vinnarcirkeln

Hans-Owe var jättenöjd med honom, berömde inställningen och tyckte att han hade gått framåt på ett bra sätt mellan starterna.

(Jag hade kollat lite på ev proppar framöver och det ser ut som ett lopp i Eskilstuna den 15/9 skulle passa som nästa uppgift, vi får se hur Cash In känns här efteråt och hur Hans-Owe tänker matcha honom.)

När jag fått rapporten från Tom som var på banan live så lägger jag upp det här nedan, han hade nog några bilder från dagen också, så håll utkik efter uppdateringar här nedan:

Hej, Riktigt kul att äntligen få stå i vinnarcirkeln igen!


Jag hann inte se värmningen men tittade in i stallet innan start och fick då reda på att allt var bra med Cash In och att han hade känts bra i värmningen. Hans-Owe hade lättat honom lite i balansen (dock fortfarande järnsko runt om.) Hans Owe sa också att han haft nytta av debuten och att det märkts i träningen hemma mellan loppen. Cash In var pigg och nyfiken. Han stod i en box långt upp mot banan och ville hela tiden titta ut för att se vad som hände. Han såg löp- och tävlingssugen ut. Till loppet sattes det på helstängt huvudlag för att få han lite mer alert.Efter loppet och segerceremonin så gick några lyckliga delägare som inte riktigt hade fått ner pulsen än ner till stallet för att klappa om Cash In. Det som förvånade mig mest var att han knappt verkade trött trots att han precis vunnit ett lopp från dödens. Han är stor och nu när han orkar med sig själv så visar han både styrka och har ett vägvinnande steg. Alla i stallet var självklart jättenöjda och Hans Owe tyckte han hade gjort en riktigt fin insats samtidigt som det sken igenom att han inte var så förvånad. Jag sa att det var ju typiskt att han skulle få dödens igen men då svarade Hans Owe. Ahh det kvittade, det kändes bra när jag hamnade där då kunde han lunka på och när det kom häst som anföll bakifrån så fick jag hålla i mig för då tog han i och svarade ut. Han visade ju fin inställning på upploppet också när han enkelt kopplade grepp på ledaren.

 Cash In & Monia

Nu får vi se hur han tar loppet men Hans-Owe var ganska så säker på att han skulle ta det bra. Han är ju vältränad (Cashen har ju inte gjort annat än att träna i 4 år nu lade han till och skrattade lite) och han är ju kroppsligt redo för detta.

Antal kommentarer: 6

2015-08-29 23:14:07 - Kjell

Lars, tack för bra info.

Kul att Cash In redan presterat så bra, han har positivt överraskat åtminstone på mej/Kjell

2015-08-29 23:47:58 - Stefan

Klart bra lopp utvändigt ledaren. Kul att vara med som delägare på en så fin häst.:D

2015-08-30 10:52:44 - Roland & Eva

Alltid roligt att vara på plats när man får gå in i vinnarcirkeln efter en sådan fint segerlopp av Cash In. Härligt att se honom ta tag i grejerna när han får häst utanför sig, det verkar vara en vinnarskalle i Cash In hoppas det att det är så efter 2 starter. Hösten kan bli riktigt skoj.:D(star)

2015-08-30 22:27:00 - Nybropelle

Grattis alla till segern med Cash In.(flower)

2015-09-01 11:12:23 - Tom Hansen

Det här var riktigt kul! Det bara bubblade i kroppen när jag insåg att han hade krafter kvar i sista kurvan och att han kommer kunna vinna. Sen minns jag bara att jag skrek och hoppade hela upploppet ner. (Troligen såg man ut som en idiot :)) Det är såna här stunder som man längtar efter som hästägare.

Jag får vara tacksam att ingen nappade och köpte min andel när jag hade den ute till försäljning. :D

2015-09-03 10:36:16 - anna

Stort Grattis till Er alla (star)(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)