Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Eskilstuna 20/8

2015-08-20

Solen sken och det var en riktigt varm sommardag i Eskilstuna. Laurentius Cash In var redo för debut! Hans-Owe åkte ut och värmde upp honom först i några bakvarv och sedan vände man upp och körde ett heat i rätvarv där Cash In fick sträcka ut ordentligt på upploppet och då såg han riktigt fin ut!

Balansmässigt så får han börja med rena träningsbalansen med järnskor och sula, fast bomull, öppet huvudlag och vanlig sulky.

Hans-Owe tyckte att banan som Sundbyholm bjöd på för dagen var väldigt lös och var lite orolig att det inte skulle passa Cash In så bra som ju är stor och lite tung i kroppen ännu. (Spänsten kommer ju med lite lopp i kroppen.)

(1) och (13) blev sent strukna och det blev lite mer plats för Cash In att volta i starten. Starten gick bra och han kom iväg helt okey som 3e-4e häst nånting. (7) med Jorma Kontio körde sig till ledningen och öppnade 500 på 15,0 och 1000 på 17,2. Cash In satt i 2a utvändigt men det blev dödens när (7) Jorma övertog ledningen efter ca 500 meter. Cash In var som väntat trög hela vägen och Hans-Owe fick jobba med honom hela vägen. Omkring 700 kvar tar sig Cash In fram mot ledaren, får hästar runtomkring sig och hugger tag i grejerna ordentligt. Cash In går bra hela väegn in i mål och blir 3a på 1.17,8. Han sprang i relativt jämnt tempo hela vägen. Det var bra gjort på dagens bana.

Stallet med Hans-Owe och skötaren Monia i spetsen var helnöjda med Cash In, hur han uppträdde och hur han genomförde loppet. Visst, han är lite trög men han har kommit allt mer senaste månaderna och både kvalloppet och debutloppet var bra steg i rätt riktning och han kommer säkert komma ännu mer för varje lopp han får i kroppen och dessutom lär spänsten komma allt mer. Och sen när det behövs så finns det massor att göra både i balans och utrustning så vi har mycket att se fram emot.

Det var väldigt många delägare på plats så det var roligt att se, bra uppslutning och ett positivt gäng kunde åka hem med en fin insats i ryggen med hopp om mer.

Nu är vi igång! Sen tidigare har ju Hans-Owe varit inne på att nästa start sker på Eskilstuna lördag 29/8 men först ska stallet förstås se så han tagit loppet bra och att allt verkar okey med honom.

 

Antal kommentarer: 1

2015-08-21 00:48:31 - Roland & Eva

Det var en mycket bra debut av Cash In , äntligen är han igång efter allt strul som varit. Nästa start blir spännande och se nu när han börjar ta tag i grejerna.:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)