Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Lite otur

2015-05-21

Hans-Owe har varit nöjd med hur Cash In tränat på och testade honom i lite snabbare intervaller idag (6 st: 2*1.26, 2*1.24, 1*1.23,1*1,22) och han kändes så där fin som han ska göra och Hans-Owe satt och hade kval i planeringen när man skrittade hem till stallet.

Det är ett litet markarbete bredvid vägen, man lägger nya kablar eller nåt, och man har kört förbi där massa gånger men den här gången så blev Cash in skitskraj av någon anledning och hoppade åt sidan, in i hästen bredvid och sen ner i diket där vagnen välter och Hans-Owe ramlar ur. HOS försöker hålla i Cash In och släpas väl med i ungefär 100 meter. (Hans-Owe blev lite mörbultad då han försökte hålla fast Cash In men enligt egen utsago säger han att det är okey med honom. Linnéa och hästen bredvid klarade sig och helskinnade)

Cash In kom loss och sprang ut på banan och travade ett varv innan han ville hem till stallet men där var det stängt så han tog ett varv runt stallet och i rullgruset så for han omkull. Han fick sig en lite skentur alltså även om det enligt Hans-Owe gick ganska behärskat till ändå, han var inte superstressad.

Han fick lite skrapsår som man baddade om och sen fick han stå med kyla/vatten på benen i förebyggande syfte (först på dan och sen en gång till på em. Han ser lugn och samlad ut efteråt men man får avvakta nån vecka och se om han blir stel eller om det finns nån mjukdelsskada eller nåt som inte syns så här direkt. 

En jäkla otur då han var riktigt på gång igen. Fortsättning följer.

<150526>

Det verkar förhållandevis riktigt bra med Cash In efteråt. Lite skrapmärken, något sår och nån lårkaka men inget allvarligt vad man kunnat se/märka. Han har fått gå i konvalecenthagen men han har varit väldigt pigg och glad, inge stel, inge feber eller annat utan han har ätit och druckit bra och glatt skuttat omkring i hagen när dom kommit och kört förbi med de andra hästarna. Man börjar därmed träningen igen nästa vecka.

<150601> 

Det ser ut att ha gått bra med Cash In, han har ett sår på bakbenet och i övrigt endast lite skrapmärken. Han har inte varit något stel utan pigg och glad så idag har han fått börja träna igen.

Antal kommentarer: 4

2015-05-21 21:37:27 - Roland & Eva

Så jäkla typisk nu när det var kval på gång, skönt att både Hans-Owe och Cash In klarade sig någorlunda helskinnade från det hela med blotta förskräckelsen.:O

2015-05-21 21:43:58 - Tom

Skönt att alla verkar ha klarat sig relativt bra! Vi får hoppas att Cash-In gör som Cavallo och går rejält framåt av en skentur. :)

2015-05-21 21:50:01 - Kjell

Tyvärr händer sådant här i travbranchen, likväl tråkigt. Skönt att höra att det gick ganska bra ändå med både HOS och Cash In.

2015-06-14 10:55:29 - Roland

Hur går det med kval förberedelserna för Cash In?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)