Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Fortsatt fin

2015-02-23

Vädret denna vinter har varit lite lurigt och det har varit svårt att få till ett bra underlag. Slingan i skogen har varit fin hela tiden så det har blivit mycket mängd- och styrketräning.

Man jobbade intensivt med rakbanan förra veckan då det kändes som att vintern började släppa sitt grepp så i fredags hade man en jättefin sommarbana att träna på. Några av stallets hästar hann gå några intervaller men natten till lördag kom det en massa snö igen...... Hans-Owe har fått jobba en del med underlaget i helgen men som sagt de närmaste veckorna kan ändå bli lite luriga då vädret skiftar en hel del.

Hans-Owe är nöjd med hur hästarna i stallet känns överlag och tycker att de ligger där dom ska för tillfället och han kommer i mars att börja plocka ut dom vartefter, förmodligen kommer dom behöva något lopp i kroppen då man som sagt inte haft någon bana att träna några snabbare tempon på denna vinter.

Vad gäller Cash In så tycker Hans-Owe att han växt in i kroppen på ett riktigt fins sätt nu under vintern och nu ser han ut som han och vi trodde att han skulle göra, även om man förstås hade trott och hoppats att det hade gått lite fortare, men med facit i hand så är nog Flirtin Man-avkommorna lite sena överlag ser det ut som.

Förra året kunde han ju vara lite vinglig, lite fladdrig och kunde också då och då gå över i galopp eftersom han inte orkade med sig själv och sin ganska stora och tunga kropp.

Cash In känns fortsatt fin i träning, fin i kroppen och har nu fått upp den spänst som Hans-Owe vill att han ska ha, han är en stor häst nu och han har helt enkelt behövt bygga på sig tillräckligt med muskler för att orka med sig själv, men nu är han precis så som Hans-Owe vill ha honom.

Det är nu aktuellt att anmäla till kval om några veckor så under mars ska vi änligen få se honom på banan. Hans-Owe får då ett kvitto på hur han ligger till träningsmässigt och kan därefter utvärdera om det behövs någon mer typ av träning innan det sedan är dags för DEBUT.

Cash In´s skötare, Angelica Örtlund, har fått tävlingskläder i design Stall Lagerkrans. En vit piké med grön brodyr och en grön väst med vit brodyr så hon snyggt kan representera ägargänget när det är dags för tävling.

 

<150301> Uppdatering

Träffade Hans-Owe på Solvalla idag som berättade att man igår körde intervaller med Cash In. Man körde några repor i 1.25-tempo och Cash In var så fin som Hans-Owe hoppades på. Som sagt, planen står kvar att det blir kval i mars och det lutar åt den 18:e eller 25:e.

<150312> Han anmäls till kval 25/3 om allt är okey med hästen.

Antal kommentarer: 6

2015-02-23 16:27:17 - Stefan Nordebrink

Låter kanon så nu börjar det kännas spännande inför framtiden
för en som aldrig varit med på häst förut.

2015-02-23 20:02:51 - Lars, StallLagerkrans

Stefan, Ja, det ska bli riktigt kul och spännande! Det närmar sig... nedräkningen har börjat :-)

2015-02-23 20:25:54 - Roland

Nu ser vi framåt mot ett spännande år med Cash In och även de andra hästarna. Det har varit en lång väntan, jag tror att nu så är det proppen ur i år. 10 9......;)

2015-02-23 21:13:31 - Lars, StallLagerkrans

Roland, Nu måste det väl ändå vara vårat år! Nu håller vi tummarna för att Cash In och de andra hästarna får ett bra 2015!

2015-03-08 18:36:38 - Eva o Leif Jonsson, leif.orjan@telia.com

2015-03-07 Leif o Eva

2015-03-08 18:57:43 - Eva Jonsson, Leif.orjan@telia.com

Hej alla andelsäg.Det är roligt att glöden finns för cassen,vi har varit på stallet,HAN är riktigt BILDSKÖN vi hoppas att det går utmärkt Ett bra travår for oss alla och hela stall Lager-kranswww.stalllagerkrans.se/resources/smilies/16x16/ton...
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)