Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Funderingar

2013-07-04

Pratade med Hans-Owe om Laurentius Cash In. Cash In har växt väldigt mycket, 4-5 cm på 4 månader och det får man förstå att det är jobbigt för kroppen att träna under tiden. Det finns även en risk att träna under tillväxtperioderna då man kan slita ont på leder mm. som behöver växa sig starka, för hård träning kan då leda till skador.

Kroppen svarar gärna med att "bli sjuk" (som Cash In) för att tala om att - Lugna ner dig! Cash In behöver tid att komma i fas med sin växtperiod och skall då förstås bara ta det lugnt, han får lätt träning men dom känner att han är lite seg och trött i kroppen och inte riktigt 100% inställd på att träna nu när kroppen inte riktigt är 100%.

Hans-Owe funderar på att rekomendera oss att ställa av honom helt och hållet ett par månader så han i lugn och ro får komma ifatt kroppsmässigt för att därefter mer eller mindre börja om från början med grundträningen.

Han skulle fundera ytterligare nån sväng så får vi se vad han säger. Han är ju väldigt snygg rent exteriört och rör sig fint så det kan ju vara värt att vänta ut honom men hur som helst så lär det bli en sen häst. / Lars

Antal kommentarer: 1

2013-07-05 19:36:54 - Roland

Det är nog inte så dum ide att han får ta det lungt ett tag över sommaren. Vi vill ju ha en häst som är pigg och fräsch när det är dags premie.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)