Träningsrapporter och info kring Laurentius Cash In

Vägvinnande steg

2013-06-19

Var idag ut till Nygård och hälsade på Sundberg Stable och bl.a Laurentius Cash In. Hans-Owe tog ut honom på banan så vi fick se honom röra på sig.

Mitt dagsintryck är att han vuxit rejält, vi mätte honom till 161cm över manken (+2,5cm på kort tid) och att han gillar mat för han har lite reserv att ta av på magen ;-) På banan är det tydligt att han har ett rejält steg och lägger mycket mark under sig, han ser dock ut att vara lite "ofärdig", springer och vinglar lite och som jag upplever det så är han lite "gänglig", långa ben som han inte riktigt klarar av att kordinera.

Hans-Owe säger att han verkar vara en lite senare typ av häst, han behöver dels växa in i kroppen ordentligt, lära sig att kordinera sin stora kropp och bli riktigt stark innan man ska börja begära några egentliga tider av honom. Jag filmade lite grann så får ni själva se honom "in action".

Stallet har, som jag berättat om tidigare, tagit några blodprov på Cash In och skickat in på analys eftersom han kännts lite "loj" på sistone. Det kan mycket väl bara vara att han är lite öm i kroppen efter växtperioden men för säkerhets skull så har man alltså skickat in blodprov för att se att han inte har nåt "skit i kroppen".

Skulle det inte vara något att medicinera så blir det helt enkelt bara att ta det lilla lugna tills han återhämtat sig ordentligt och blir pigg och alert igen innan man laddar på och kör tempojobb igen.

Så här är det med unghästar dom går lite upp och ner, oftast beroende på växtperioder, det ska rinna mycket vatten under broarna innan det är dags för tävling, bara att träna på efter hästens dagsstatus.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)