Här kommer löpande information om Global Runaway

Vet.undersökt

2012-08-10

Idag var det dags för Global Runaway att bli uppkollad avseende lösa benbitar av veterinären. När jag kom till stallet  stod hon inne, hon hade blivit verkad av hovslagaren igår och fick stå inne och vila och äta under natten när nu veterinären ändå skulle komma idag.

Jag passade på att borsta henne ren och fin och hon accepterade det mycket bättre nu, hon lär sig mer och mer att slappna av och njuta, hon gillar dock fortfarande inte att bli kliad/borstad i huvudet men det kommer det med. Hon fick förstås lite morötter som belöning.

Efter en stund kom veterinären, han har med sig en mobil röntgenutrustning så han gör det i stallet, smidigt. 

Jag hade med mig filmkameran, men jag har lite strul med datorn för tillfället, men här kommer en oredigerad version:

 

Veterinären tar bilder som direkt visas på datorn så han ser ifall det finns några fragment av lösa benbitar (i lederna) som skulle kunna innebära problem i framtiden.

Det visade sig att hon hade ett fragment, kallad POF, i kotan vänster bak. Det är väldigt vanligt, ungefär 20% av dom varmblodiga travarna har detta, och anses innebära mindre risk för problem än ostochondros. Så pass milt att många inte ens bryr sig om att ta bort det. Men vi chansar inte utan opererar bort den vilket kommer ske så fort vi får en tid hos Gunnar Nilsson inne på Solvalla, blir säkert den närmaste veckan. Det är ett relativt enkelt ingrepp och det påverkar inga planer utan hon kommer flytta till Lennartssons gård i månadsskiftet och där påbörja sin utbildning.

Runaway betar

Efteråt fick hon komma ut i hagen igen till kompisarna, hon var mest intresserad av att äta gräs...... Dom kommer nu även börja stödfodra dom med höbalar ute i hagen så dom är säkra på att dom får tillräckligt med mat tills det är dags att flytta.

Runaway och Veloce

Hon tyr sig fortfarande mest till sin bästis, Laurentius Veloce och dom båda följdes åt när dom gick runt och betade och ibland kom hon fram och hälsade.

Runaway kommer fram

Antal kommentarer: 4

2012-08-12 19:20:50 - hasse

Tack för bra info och fina bilder :)

2012-08-14 17:04:34 - Roland

Det var ju bra att det bara var en liten lös bit,då är det bara att invänta inkörningen.(inlove)

2012-08-17 10:37:35 - Lars, StallLagerkrans

Operationen kommer ske inne på Solvalla hos Gunnar Nilsson på tisdag 21/8.

2012-08-21 22:29:23 - Lars Töverud, StallLagerkrans

Allt hade gått bra inne på kliniken idag. Hon får nu stå på boxvila i 3-5 dagar och ta det lugnt, med lite inslag av promenader dom sista 2 dagarna, sen får hon gå i konvalecenthage några dagar och sen kan hon få in en kompis (Veloce) och gå med till den 13e dagen då man tar bort bandage och stygn. Sen blir det transport till Per Lennartsson, 4e september alltså. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)