Här kommer löpande information om Global Runaway

Solvalla 18/7

2014-07-18

Global Runaway gästade Solvalla idag. Vi möttes av en jättefin häst som blänkte i pälsen i stallet och hon såg väldigt välmående ut, skötaren Catrin verkar göra ett jättebra jobb med henne. Tyckte att hon hade växt lite sen jag såg henne senast och enligt Catrin tar hon sig kroppsligt lite hela tiden.

Catrin värmde henne på banan, först 2 bakvarv och sedan 3 rätvarv och det såg bara bra ut i lågt tempo.

 

 

I provstarten såg det också bra ut.

I loppet kom hon iväg mycket bättre än tidigare och kunde följa med som 4a på innerspår till att börja med. 500 öppnades på 13,2 och sedan kunde Per flytta ut henne i 3e-4e utvändigt. Varvet öppnades på 15,9. På sista bortre kändes det väldigt bra sa Per och 600 kvar tänkte han följa med i rygg i 3e spår men på bara några steg så tog krafterna slut hos Runaway och hon "vacklade" av banan flåsandes. Helt klart stod inte allt rätt till hos henne. Hon skrittades av länge på innerplan, blev duschad och fick sen skrittas av ännu mer på stallbacken.

Eftersom det blir en paus för henne nu hur som helst så kommer Per efter att han gått igenom henne låta henne vila ett tag och sen lägga in en ordentlig träningsperiod. Hon måste utvecklas fysiskt och Per känner att hon har flera växlar inombords som hon ännu inte kan använda eftersom hon inte är färdig för det ännu så hon kommer få en ordentlig träningsperiod nu.

Det känns även som hon nu lugnat ned sig inför och i startmomentet så detta inte ska behöva nötas mer.

Vi hoppas nu att hon utvecklas fint under träningsperioden. Hon kommer komma ut när Per känner att hon är redo för det ordentligt så det är svårt att sätta nåt datum men tidigast sen höst.

Antal kommentarer: 4

2014-07-26 13:16:01 - hasse, hansstrindlund@hotmail.com

Hej alla! Hoppas att ni har det fint i värmen!
Läser "På sista bortre kändes det väldigt bra sa Per och 600 kvar tänkte han följa med i rygg i 3e spår men på bara några steg så tog krafterna slut hos Runaway"
Har det kommit någon förklaring från Per L?
Vad hade GR för puls?
Ridtränas GR någon gång?
En sista fråga: Har Per L varit med och bedömt/besiktat GR innan beslutet om att "hyra" GR?

2014-07-26 23:16:53 - Lars Töverud, StallLagerkrans

Hej Hans,
Jag har inte pratat med Per Lennartsson och har ingen ny info att komma med.
Självklart kommer det info när jag vet mera.
Nä, Global Runaway har inte ridtränats.
Jag, Stefan Johansson och Per Lennartsson besiktade Global Runaway på Alebäck den 3 mars 2012. Läs mer under rapporten från det datumet.
// Lars

2014-07-29 23:43:10 - Lars, StallLagerkrans

Hej! Håkan hade pratat med Per L på Solvalla i fredags. Man hade inte hittat något fel på Runaway. Hon har varit glad och pigg hemma på gården efteråt. Förmodligen blev hon väldigt muskeltrött.

Med sina långa ben får hon inte riktigt plats ännu och spinger och "trippar", tar inte ut steget ordentligt, därav att hon vill springa så lågt med huvudet och liksom dra ut kroppen så att den blir så lång som möjligt för att hon ska få plats med benen, nackdelen blir då att hon inte får in bakbenen under sig och tappar då kraften, hon får då springa i en lite onaturlig position och blir säkert väldigt muskeltrött.

Per skulle nu ge henne en ordentlig träningsperiod (och tid för att utveckla kroppen) och han kommer inte plocka ut henne förrens Han tycker att hon är helt färdig.

2014-08-11 22:47:58 - Hasse

Pratade med skötaren igår. Man hade inte gjort någon vet.undersökning av GR med anledning av senaste loppet på Valla..."bara några steg så tog krafterna slut". Verkar inte finnas något intresse att hitta varför? Hästen hade även fått en skada i en has i hagen, men det var visst nu läkt.

*Resten av meddelandet är raderat av webmaster då den informationen passar bättre via en annan kanal, som tex mail.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)