Här kommer löpande information om Global Runaway

Solvalla 17/6

2014-06-17

Global Runaway var ute på Solvalla idag. Catrin är ledig så det var Gabriella som selade ut henne. Det såg ut som att Runaway hade lagt på sig några kilon och det var även Per´s känsla.

Hon har kännts riktigt fin i träning men Per vill att hon ska bygga på sig ännu mer kropp (vilket kan omvandlas till muskler genom träningen). Hon kommer kunna utvecklas fint om hon bara får den tid hon behöver.

Hans-Owe Sundberg satt i sulkyn ikväll och från spår 8 tog ekipaget det extremt lugnt för att inte stressa henne.

Hans-Owe tyckte hon gick iväg bra (även om han kände att hon spände sig lite). Efter 800 meter när man kommer ifatt i 4e utvändigt så pullar dom upp lite i dödens, vilket brukar betyda att man vill locka fram någon och få draghjälp, så Hans-Owe bestämmer sig för att lunka framåt men får svar och blir därmed hängandes i 3e spår, kommer ner 6-700 kvar. Hans-Owe tyckte hon kämpade riktigt bra hela vägen in i mål på tiden 1.18,2 som 5a. Hon klockades till 1.16,8/2000m med 16,5 sista varvet och 15,5 sista 500.

Hans-Owe bekräftade det Per sagt hela tiden, att hon behöver bygga på sig mer muskler, hon är lite tunn och orkar därmed inte hålla uppe spänsten ordentligt. Hon kändes som en fin travare, travade klockrent, och hade en bra inställning. 

 

Antal kommentarer: 2

2014-06-18 23:12:53 - hasse

Genomgående vid alla starter har GB tappat 40-50 meter i startmomentet. Det håller förstås inte. Frågade hur hon fungerar i startmoment vid träning. Fick då veta att man aldrig tränat starter med henne. Varför undrar jag? Borde det inte vara dags att börja slipa på startdetaljen via träning på bana?
Vad är din uppfattning Lars?

2014-06-19 22:31:39 - Lars Töverud, StallLagerkrans

Per upplever henne som en klocka när man voltar hemma på Jordanstorp men det är ju en viss skillnad mot tävling med massa ljud, högtalare, massa hästar och folk runt banan etc.
Som Per sagt nu ett tag så är inte Runaway färdig i kroppen än, hon har haft svårt att lägga på sig vikt och hon skulle behöva massa extra kilo för det är ju av det man bygger/omvandlar till muskler vilket är vad GR behöver. Egentligen skulle GR behöva en längre träningsperiod med fokus på att få henne att äta upp sig och bygga muskler. Man har ju gjort en förändring genom att byta box, skötare, hagkompisar och matupplägg för att få henne att öka intaget av mat. Per var väldigt nöjd i tisdags och tyckte att Runaway var på rätt väg kroppsligt och att hon hade lagt på sig några kilo, vilket vi på plats också kunde notera så stallets åtgärder verkar leda åt rätt håll. Eftersom GR samtidigt visat att hon behöver vänja sig vid tävlingsmiljön och även vid startmomentet så tycker Per det är bra att "träna på att tävla" och därmed starta med lite längre mellanrum än vanligt för att inte dra ur för mycket energi ur kroppen vilket hellre skall användas till att bygga upp hennes kropp.
Så planen är nog att fortsätta jobba mycket med henne som individ (skötaren får gulla och fixa med henne så hon är på topphumör och därmed blir ännu mer matglad, det är inte det att hon äter dåligt på något sätt utan det är bara det att man vill att hon ska hinka i sig mer än vad som egentligen är normalt). och samtidigt får hon "träna på att tävla" emellanåt.
Det är ingen idé att förvänta sig att hon kommer tryckas av och pressas i de här loppen utan hon ska bara tycka att det är roligt, få en positiv upplevelse, och träna på att bli stabil från start i tävlingsmiljö. Sen när hon är färdig / redo / för att prestera på topp då blir det förstås en helt annan sak, men hur långt kvar det är tills dess det får ju GR visa. Själv har jag ställt in mig på att det här året får ses som uppbyggnad och träning och jag förväntar mig att hon skall vara redo för stordåd tidigt som 4-åring.
// Lars Töverud
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)