Här kommer löpande information om Global Runaway

Solvalla 2/5

2014-05-02

Per Lennartsson ville gärna se Global Runaway sköta sig idag också så målet var framförallt en felfri resa och att ta det som går till slut. Hon mötte ju även ädre hästar och det fanns ju några bra med i startlistan.

Catrin, skötaren, var först ute och värmde henne i långvagn och sedan körde Per ett heat med henne i rätvarv och det såg bra ut, Per var nöjd och annonserade inga ändringar till loppet, dvs. barfota fram och öppet huvudlag.

Allt ser väl ut även i provstarten.

I starten tar Per det försiktigt och backar ner vilket efter lite galopper blir 3e utvändigt när ledaren öppnar 14/500 och 18/1000m. 

Runaway avslutar med 15 s/varvet och lite under 13 s/500. Ungefär 700 kvar försöker Per stöta men samtidigt så ökar dom farten där framme och Per kryper tillbaka men attackerar i 3e spår i sista sväng. Går bra hela vägen in i mål till en 5e plats på 1.17,3. Det gjorde hon riktigt bra, skönt med ett ordentligt steg framåt i utvecklingen.

Per säger att hon är ju inte riktigt färdig än, hon vet inte riktigt vad det går ut på än och är lite småtrög men han var väldigt nöjd med hennes slutrunda idag, fart har hon i kroppen. Hon kändes lugn och säker hela loppet och Per var nöjd med hur hon skötte sig. Hon behöver lite tid på sig så hon får fortsätta i lugn och fin stil. Förhoppningsvis utvecklas hon sakta men säkert och kan bli riktigt fin till hösten, hon var inte en så tidig häst som vi trodde.

Catrin tog efter loppet hand om Runaway, vi skickade med morötter till kvällsmålet som belöning för ett fint dagsverke.

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)