Här kommer löpande information om Global Runaway

Mantorp 21/4

2014-04-21

Sen senast har Global Runaway fått en ny skötare. Gabriella har lämnat över Runaway till Catrin Edrud. Man tyckte sig märka att hon behövde lite nytt i sin miljö, förhoppningen är att få henne mer tillfreds och lycklig i sin vardag.

 

Global Runaway var med och testade bakom bilen innan tävlingarna och det gick jättebra, hon skötte sig utmärkt.

Till starten så gick hon barfota fram och med öppet huvudlag. Det viktigaste var att gå ett felfritt lopp så Per tog en safety-start och gav bort nån längd från start för att få en lugn och säker start och det var inga problem, hon hamnade förstås bland de sista och satt tillslut sist utvändigt. Det blev ett konstigt lopp där det inte kördes någonting i loppet förrens 600 kvar och i samma veva gav sig Per iväg i 3e spår och in mot upploppet ute i 4e spår. Svårt at ta något när alla har sina krafter kvar. Alla gick i princip lika fort till slut, hon tog sig förbi några iallafall och slutade 7:a på 1.17,9aM.

Global Runaway avslutade sista varvet efter 16,5 och sista 600 efter 16. Per var nöjd med att hon skötte sig och att det blev ett felfritt lopp, dock tyckte han att hon var lite segare än vanligt men det kan ju bero på att hon fått det lite lugnt för att inte stressa upp sig.

Hon ska förhoppningvis få lite mer hull och bli lite finare i kroppen ju mer tiden går, hon behöver bli lite mer välmående för att kunna utvecklas.

<140423> Nästa lopp kan bli på Solvalla 2 maj. 

Antal kommentarer: 2

2014-04-22 19:24:53 - Hans S

Frågor till Lars: Vad låg bakom byte av skötare? Finns det klagomål på Gabriella? Nytt i sin miljö sägs det... innebär det att GR bytt stall och hage? Har även Tiny Pearl bytt skötare?

Hur erfaren är Catrin Edrud?

2014-04-22 21:09:48 - Lars Töverud, StallLagerkrans

Hej Hans, nä inga klagomål alls fanns mot Gabriella, Per hade bytt för att Runaway skulle få lite nytt; ny box, ny hage, nya kompisar, ny skötare, nya rutiner mm. mm. Ja, även Tiny Pearl har bytt skötare. Ny skötare på TP är Sandra Luomala (kommer närmast ifrån Stig H), Sandra har lovat små rapporter varje vecka här till hemsidan.
Känner inte Catrin närmare mer än att jag stod och pratade med henne förra fredagen 11/4 på Solvalla när hon hade Chippen Ås ute till start, hon verkar glad pigg och trevlig. // Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)