Här kommer löpande information om Global Runaway

Solvalla 11/4

2014-04-11

Per Lennartsson var väldigt nöjd med Global Runaway efter dagens värmning, mjuk, smidig och lugn. 

Hon gick först i långvagn och värmde upp och sedan böt man till sulky och körde ett heat. Per tyckte det kändes perfekt och beordrade att behålla alla skor på runt om.

Hon var lite mer nervös i stallet inför loppet än tidigare vilket tyder på att hon nu lärt sig att det drar ihop sig till tävling....

Det såg lika fint ut i provstart och även i nför och i volten såg det lugnt och säkert ut. 25-30 meter efter starten slänger hon sig i galopp, precis som i de två tidigare starterna. Så här såg det ut:

 

Per körde runt bakom och hon fick gå ett snabbjobb runt 17/1900 meter efter galoppen, han ville inte köra ikapp när det bara var en vecka sen hon tävlade.

Lika förvånad som vid de tidigare starterna var Per denna gång när hon slängde sig i galopp som tidigare. Hon gör det bara helt plötsligt och utan, vad Per tycker, anledning. Han får börja testa med lite andra balanser som tex. att checka upp henne så hon får hålla huvudet högre eller möjligtvis testa helstängt, eller möjligen prova ett bilstartlopp osv. Det är möjligt att det varit felaktigt att låta henne gå med så lång check, men eftersom hon velat det och travat så fint så har hon fått göra det.

Per säger att hon "kan" inte galoppera, hon har superfint trav, hon är som en ballerina på travbanan och springer 16 full väg hur lätt som helst och det känns då förjäkligt när de vinner loppen på 17/18-tider. I sommar springer hon lätt 13 en fin och varm sommarkväll men nu gäller det först och främst att få henne att gå iväg felfritt. Hon kommer ut om 2-3 veckor igen.

Gabriella tog hand om henne efter loppet. Hon var inte speciellt trött eftersom hon bara fick ett träningsjobb. Återhämtade sig snabbt, duschade och fick sedan skritta en sväng på stallbacken.

Skickade som vanligt med lite morötter till kvällsmålet.

 

 

Antal kommentarer: 1

2014-04-11 22:48:21

Jag har ett önskemål till Per att se hur hon fungerar med bilstart innan man provar annan utrustning, trots allt är hon ju bara i början av karriären.
Hälsningar Jan

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)