Här kommer löpande information om Global Runaway

Gävle 4/4

2014-04-04

Gävle 4 april 2014:

Global Runaway värmdes först lugnt i några bakvarv sen bytte man till sulky och Per körde ett heat i värmningen.

Global Runaway

Per kom tillbaka efter värmningen och lät helnöjd, -Hon känns som en rund miljon!

Per höll henne så lugn han bara kunde inför starten. Det var någon (9) som var lite stökig i volten och nån annan som galopperade bredvid men det borde normalt inte stört. Per tyckte hon var lite feg och tog inte tag i grejerna och kanske att Per hade hållt henne lite För lugn funderade han efteråt. Hon ställde sig i trav men hade tappat en bra bit 30-40 meter iallafall, Hon var ikapp varvet kvar och Per tyckte inte det var någon bra idé att tömma henne i spåren utan lät henne jogga med fältet.

Global Runaway

Hon avslutade i trav 1900 meter på tiden 1.16,0 och kändes jättefin enligt Per som idag körde henne barfota fram vilket gjorde aktionen ännu bättre sa han. Det är bara att starta på sa Per, hon lär sig till slut vad hon ska göra. Hemma i träning voltar hon perfekt och är en pil iväg men i dessa två starter har det låst sig för henne, men det släpper bara man tar det lilla lugna och låter henne få den tid hon behöver för att komma underfund med vad det går ut på.

Här ser ni lite rörliga bilder från kvällen:

Efter loppet tog Gabriella hand om henne, duscha och skrittade av henne på stallbacken. Gabriella sköter om henne jättefint och hon ser jättefin ut på tävlingsbanan.

Vi åker hem och planerar för nästa start helt enkelt. Vi får se vad Per hittar för bra lopp.

Gabriella och Global Runaway

 

Antal kommentarer: 2

2014-04-06 18:37:15 - hans s

shit happens... vi kommer igen! Kanske att ett besök på Sundbyholm och träna starter kan vara något... ? Märkligt att hon hoppar när hon travar så klockrent. Hon har ju hoppat i kvalet, starten 18/3 och 4/4 och alltid i början av loppen
= galopp i 3 av 3. PL får jobba på detta? Ser med spänning fram till nästa start! (inlove)

2014-04-06 19:14:12 - Tom Hansen

Självklart tråkigt med startgalopp igen. Tror som Per säger att det bara är att starta på så hon får lära sig. Hemma i träningen galopperar hon ju aldrig och går iväg som en pil när de vänder på rakbanan. Skönt att Per inte jagar livet ur henne efter galopperna. Nu har hon har fått två fina lopp i kroppen som hon ska ha nytta av. Hon var knappt trött alls efter att ha joggat 2 varv i 16-tempo efter galoppen. Det får bli tredje gången gillt!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)