Här kommer löpande information om Global Runaway

Gävle 18/3

2014-03-18

Man började med att Jimmy Dahlman var ute och joggade henne i några bakvarv, allt såg fint ut.

Därefter tog Per över tömmarna och körde ett heat i rätvarv, med 1.20-tempo som snabbast, allt såg mjukt och smidigt ut.

Dom vände upp efteråt och Per såg nöjd ut efter värmningen.

Det blev en omstart pga illa ledd volt, i den ogiltiga starten gick Runaway iväg fint men när Per vände upp för omstart blev hon lite nervig och när sen den giltiga starten gick iväg var voltningen ännu sämre än i den ogiltiga så Per fick bryta ned henne i starten och Runaway blev lite ivrig iväg och slog ihop och galopperade. Efter det körde Per ett träningsjobb bakom fältet, körde runt i 1.17,5-tempo och kom in som 7a på 1.20,2g / 2140m. (5.500kr in på kontot iallafall) Hon fick springa på i ett behagligt tempo, han tog upp lite i sista sväng och sen fick hon sprinta över upploppet. Ju fortare det går desto bättre, hon har en underbar teknik.

Se loppet på vår video från Gävle: 


Per tyckte hon kändes väldigt fin, travar som en gud, lätt och fint trav, lägger mycket mark under sig, bara dansar fram, hon kommer kunna springa fort. Han hade många superlativ för henne efteråt. Tråkigt med galoppen förstås men det är ju en unghäst, han skulle ta det extra lugnt från start nästa gång bara.

Det är bara att titta framåt, vi får se det här som en rejäl genomkörare. Jag skulle tippa att man siktar på ett E3-lopp i Gävle 4/4 härnäst.

Ps. Stort tack till skötaren, Gabriella, som visade upp Runaway i jättefint skick, tom. utsmyckad med ett bling-bling-pannband :-)

 

<140329> Runaway gick ett backjobb i torsdags och var jättefin. Inga reaktioner i benet heller enligt Per så nu siktar vi mot loppet i Gävle 4 april.

Antal kommentarer: 3

2014-03-19 10:11:47 - Hans S

Ett STORT tack till Lars för proffsiga bilder! Snabbt la du in dem också... Jag var själv i Gävle och det är ingen tvekan om att Per L gillar och tror på GR. Om inte första starten blivit återkallad har allt sett annorlunda ut, men tur och otur brukar jämna ut sig. Tycker att det var klokt av PL att bara låta henne jogga runt och inte ge henne "ett tufft minne" av första starten. Vi kommer igen! :)

2014-03-20 13:22:59 - Roland

Klart att vi tar nya tag efter galoppen, vilket vägvinnande steg hon har. Det blir skoj att få följa Runaway.;)

2014-03-21 09:10:39 - Hans S

Pratade igår med skötaren Gabriella. Man kom tillbaka från Gävle klockan 00.30. GR hade varit lite trött efter resan men åt och drack med god aptit. Inga som helst reaktioner på benen efter loppet. Allt var ok med GR!:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)