Här kommer löpande information om Global Runaway

Sommarbete

2012-05-12

Idag var det dags för Global Runaway att åka på sommarbete. Redan igår kväll åkte vi till Vada och borstade henne ren och fin inför resan till Ekeby Gård i Tystberga. Hon är lite avvaktande och på spänn än så länge när man borstar henne, vet inte hur van hon är att bli borstad. Men hon är snäll och vaken, alert men än så länge lite nervös eftersom hon inte lärt känna oss så väl ännu. Hon fick lite morötter som belöning för att hon var så duktig..

Global Runaway

Redan klockan 09.00 imorse var det dags att lasta och Global Runaway gick snällt på transporten. Hon stod snällt och fint i transporten tillsammans med Laurentius Veloce.

Omkring klockan 10.40 så var det dags att släppa ut dom i hagen till Anders fyra andra ston som redan fanns på plats. Ytterligare tre ston ansluter på fredag så dom kommer totalt vara 9 ston som går ihop i sommar.

Utsläpp på sommarbete

Det blev omgående massa spring. Runaway och Veloce höll ihop då dom lärt känna varandra på Vada. Det tar några dagar innan alla har accepterat varandra och funnit sina platser.

Runaway travar

Global Runaway visade upp att hon är en riktig naturtravare. Hon bara travade, även när dom andra galopperade så travade hon med i samma tempo.

Global Runaway

Dom kommer gå i den här hagen tills dom ätit upp gräset och sedan kommer dom flyttas till en ännu större hage, där låter man det nu växa ut ordentligt, i lugn och ro utan betande hästar. Vi tycker Global Runaway är lite tunn så vi bad Anders hålla lite koll på henne och gärna stödfodra henne med lite kraftfoder tills hon ser rund och fin ut.

Mer bilder finns i "Galleri Runaway"

Här kommer en film från dom första minuterna efter utsläppet:

 

Global Runaway och Laurentius Veloce är dom två ljusbruna hästarna. Global Runaway har vita kotor på båda bak samt en vit stjärn i pannan. (Veloce har en vit kota höger bak.) 

Det finns fortfarande några få andelar kvar till salu i Global Runaway -->Läs mera

Antal kommentarer: 3

2012-05-14 11:25:23 - Roland

Runaway ser lite kantig ut men får hon äta upp sig så blir hon fin i hull också, hon verkar lite försiktigare än Veloce.Hur som helst är det härligt att se när dom springer omkring i hagen.:D

2012-05-14 12:17:04 - Mia

Så är det Roland. Hon är lite mer försiktigt men är ganska tuff när situationen kräver. Dock som du säkert såg i videon så är Vilda Hilda mån om att ta väl hand om Gumsan 8-)

2012-05-29 10:35:52 - Tom

Vilka spännande och fina 1-åringar vi har! Gillar verkligen bilden med Veloce och Runaway sida vid sida några längder före flocken. Tycker vi ska döpa den bilden till: a glimpse of the future. :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)