Här kommer löpande information om Global Runaway

Opererad

2013-10-18

Efter kvalloppet gick veterinären (Chris) igenom Global Runaway. Han hittade en liten svullnad på insidan av vänster framben men hon reagerade inte på böjprov, var inte halt, och var inge öm.

 Chris Johnston

Chris hade sina misstankar men var inte helt säker varpå han följande vecka lyste (ultraljud) benet och han såg då att två ligament var sammanvuxna. Säkerligen så har hon slagit sig ordentligt för ett tag sen och i och med ärrvävnaden så har dessa ligamnet vuxit ihop, normalt skall dom glida mot varandra.

Runaway har inga besvär av detta under normal belastning men risken finns vid en maxprestation att dessa ligamnet ska slitas isär och en större skada skulle följa med en kraftig blödning. Chris rekommenderade därmed att hon skulle opereras på kliniken, ett enligt Chris ganska enkelt ingrepp.

Hon fick åka in till kliniken i onsdags där även Bengt Ronéus, specialist / kirurg, undersökte henne igen och bedömde, även han, att en operation var nödvändig. Så idag fredag blev hon opererad och en första snabb rapport (via mail) säger att allt gick bra och att hon får komma hem till Jordanstorp på söndag. Per informerar oss med mer detaljer efter att han pratat ordentligt med Chris och Bengt. Jag vet för tillfället inte hur lång konvalecenttid vi pratar om men hur som helst blir det inte aktuellt med någon 2-årsstart. Per tyckte även att det skulle göra henne gott med lite vila för då brukar dom kunna växa lite och sen med ytterligare lite träning så kommer hon få ytterligare styrka i sig vilket Per tror kommer göra henne gott.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)