Här kommer löpande information om Global Runaway

Solvalla 2/10 (k)

2013-10-02

Vi var ca 10 delägare på plats på Solvalla idag och såg Global Runaway utföra sitt kvallopp på ett bra sätt.

Från i måndags har Runaway en ny skötare. Camilla slutade hos Per i söndags och i måndags började Gabriella som ny skötare i stallet.

Runaway var lugn och samlad i stallet innan värmning och lopp och kom ut till värmning med Erik i vagnen. Dom körde ett par bakvarv och vände sedan upp och körde ett heat i rätvarv. In på upploppet såg hon nåt "spöke" på innerplan och hoppade till, hon är ju ung och oerfaren och förlåten. Hon ställde sig dock och såg fin ut över mål i värmningen.

Global Runaway

I loppet så kom dom iväg hyggligt och Per tänkte att han kör väl till och övertar ledningen, kanske att det blev lite för ivrigt in i första sväng därmed och Runaway slog på en galopp av ren orutin. Ställde sig snabbt och följde med på innerspår när ledaren öppnade första varvet på 1.23,7 (Runaway som 3e häst på innerspår). Hon avslutar fint och ju snabbare det gick desto bättre såg det ut, hon liksom borrar ner sig och lägger allt kraft framåt och i ett trav som flyter fram på banan. Hon avslutar sista 1700 omkring 1.19, sista varvet omkring 1.18 och sista 700 runt 1.16 och kom i mål på 1.21,4g/2140 volt.

Mitt egna intryck, speciellt efter att ha sett filmen (det är svårt att se detaljer när man fokuserar på att filma) är att hon rör sig väldigt bra, har ett kraftfullt baksteg och flyttar all fart framåt. Hon ser välmående ut,fin i pälsen och inte alls något tunn längre utan ser faktiskt riktigt riktigt fin ut för dagen.

Per var nöjd med henne, hade ingen direkt förklaring till galoppen, möjligt att han forcerade lite för mycket eller så var det bara ren orutin för hon kändes jättefin efteråt och hon kändes i nivå med de andra som kvalat (förmodligen exkluderat Olympia Tilly som verkar väldigt långt fram tidigt) och trodde att hon lätt går 1.17 om man skulle göra nån start i år.

Per vill kolla upp henne ordentligt nu efter kvalloppet så allt är okey med henne (sker redan imorgon torsdag). Det enda orosmolnet han ser på himlen är att hon är lite stötig i travet när det går i låga tempon, man kan se det på att hon springer och nickar lite i 40-tempo. Men så fort det går fortare så märks ingenting, hon tar inte töm, springer inte snett eller nåt men ändå. Hon har varit lite så ända sen dom började köra henne och det har väl egentligen varken blivit bättre eller sämre sen dess så det är förmodligen hennes stil. I övrigt ser hon jättefin ut så det borde inte dyka upp nåt på veterinärkollen men man vill förstås ha en 100%ig häst ifall man ska välja att starta som 2-åring. 

Jag filmade kvalloppet och så här såg det ut från läktarplats:

När Solvallas officiella film är klar lägger jag till den här nedan:

<131005>

Chris (veterinären) gick igenom Runaway i torsdags. Han böjde igenom och allt var bara bra, ingen hälta markerad. Han kikade även på broskbulan på vänsterbenet och tyckte inte att man behövde göra någonting åt det eftersom det inte besvärar henne. Däremot så hittade man en liten svullnad på insidan av vänster framben. Enligt Chris skulle det kunna vara två senor/ligament som vuxit ihop efter att ha fått sig en smäll då kroppen läkt skadan. Men för att vara säker ska dom lysa (ultraljud) benet och se hur det ser ut (på torsdag). Är det som Chris tror är det en enkel operation att gå in och snitta isär dessa.

<131011>

Har inte fått tag på Per, återkommer så fort jag vet något mera.

<131012>

Per ringde idag och berättade att Chris (veterinären, vilken vi haft en del att göra med privat till våra hästar vid flera tillfällen och vi har den största respekten för Chris som anses som en av de ledande veterinärerna i Sverige) kollat upp Runaway igen och denna gång med ultraljud och fick då bekräftat sina misstankar att två ligament vuxit ihop. Förmodligen fått sig en smäll för länge sen och i ärrvävnaden så har dessa två ligament växt ihop. Chris ville inte ta ett förhastat beslut om vad man ska göra utan ville konsultera en kollega / kirurg för att finna den bästa lösningen. Vi får höra mer nästa vecka.

Antal kommentarer: 6

2013-10-03 11:04:16 - Richard

Tack för film och bra och detaljerad redogörelse!

2013-10-03 18:12:31 - hans

Tumme upp Lars,för din film och sammanfattning!Snabbt kom den ut också... Det vackra innehållet - GR - njuter jag av!! :)

2013-10-04 18:59:38 - hans

Hej Alla! FK ringde jag skötaren Gabriella idag. Hon rapporterade att allt var helt normalt med GR. Han var fin i benen, åt och var glad. Loppet verkade inte ha påverkat henne... De skulle just ut på en liten joggingrunda.(star):)

2013-10-11 23:51:18 - JT, tillmantours@hotmail.com

Hej! Är det ngn som vet ngt om hur Per tänker ang ev start i år? När jag kollar propparna så är det supermånga lopp att välja på inom närmsta veckorna. /JT

2013-10-11 23:52:27 - JT, tillmantours@hotmail.com

Sorry...är det INTE supermånga lopp...

2013-10-15 12:26:57 - JT

Bara för ett förtydligande så hade jag missat uppdateringen i den löpande texten ovan. Självklart ingen planerad start med en skada. Vi får hoppas på snabb återhämtning.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)