Här kommer löpande information om Global Runaway

1.21/1600m

2013-08-28

Jag pratade med Per Lennartsson på Solvalla idag som berättade att han kört ett sulkyjobb med Global Runaway igår. Dom körde 1.21/1600m vilket hon gjorde på ett jättefint sätt. (Dom kör full väg, öppnar lite lugnare och klockar sedan 1600 meter).

Per säger att hon känns jättefin och lätt matchar dom 2-åringar som redan startat från stallet. Stallet har hittills startat 5 stycken 2-åringar varav 4 av dom vunnit lopp! 2-åringarna har jättemycket mängd i kroppen och känns starka och rejäla.

Global Runaway är rent fartmässigt redo för kval men Per tycker att hon fortfarande är lite för tunn i kroppen och skulle vilja att hon blev lite "biffigare", lite kraftigare, för ska man tävla måste det finnas lite att ta av, det tar mycket mer kraft och energi att tävla än att träna hemma på gården så per vill att dom ska vara ordentligt förberedda, inte bara i fart och styrka utan även kroppsligt och mentalt för att inte få något bakslag. För Per får dom gärna börja lektävla lite som 2-åring men dom ska isåfall vara färdiga för det.

Han kommer fortsätta träna på, på samma sätt som  nu, och känna hur hon utvecklas. Känns det inte stenklart att hon ska tävla som 2-åring så kanske man provar att ta ut henne i kval för att se hur hon reagerar kroppsligt efteråt för att kunna göra en bättre bedömning om hon är redo för 2-årstävlande.

Antal kommentarer: 2

2013-09-01 21:43:13 - Richard

Passade på att prata med Per på Jägersro idag om Runaway. Det är väl inga nyheter direkt. Allt är bra men som nämnts redan så är hon lite tunn. Hon har gjort nåt 22-jobb. Ett kval blir det troligen framåt månadsskiftet september/oktober med nån sen 2-årsstart? Man märker att Per håller henne som lovande och så sade han nåt i stil med att hon är snabb o kan springa fort. Jag frågade/påstod: Man märker att hon blir en bra häst!?
Jaa, jaa var svaret!

2013-09-18 21:08:13 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Runaway har fortsatt med samma träning och gick ett sulkyjobb förra veckan och kändes bra och Per har nu bestämt sig för att kvala henne som 2-åring, förmodligen på Solvalla 2 oktober, men jag återkommer när det är helt bestämt. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)