Här kommer löpande information om Global Runaway

Jordanstorp

2012-09-04

Vi fick följande information av Per Lennartsson efter att hon varit på plats på Jordanstorp i två dagar:

<120904> Imorse tog dom bort stygnen efter operationen och allt ser jättebra ut, inga komplikationer alls. Sen fick hon åka transport till Jordanstorp och Per Lennartssons anläggning där Erik Holm tog emot.

Dom fick komma in på box och få en näve mat och slappna av lite efter resan. Dom hade hittills fått in 7 ston och 5 hingstar från årets kull. Stona kommer få gå ute till lunch på dagarna och sen komma in för att hanteras.

I början blir det ju lite träning att bara få ha utrustning/sele på sig, sen börjar man tömköra dom lite lugnt och försiktigt och efter ca. 3-4 veckor brukar dom vara redo att sätta vagn bakom och så tömkör man dom med vagn några gånger innan man sätter sig upp och börjar jogga lite med dom.

Tyvärr hade Erik lite bråttom iväg då han skulle till Mälarkliniken så vi hann inte prata så mycket men han ger ett lugnt och stabilt intryck och vi kan vara trygga att lämna henne i hans händer. 

Ytterligare en delägare var på plats, nämligen Kjell som för första gången träffade Global Runaway live.

Vi avslutar med att tacka Ekeby Gård för allt ni gjort för Global Runaway under sommaren, ni lämnade över henne till Per i mycket fint skick!

Antal kommentarer: 4

2012-09-14 19:45:21 - Lars, StallLagerkrans

Hej, pratade med Erik på Jordanstorp som berättade att allt var bra med Runaway. Hon är väldigt snäll och lätt att hantera och gör precis allt som man vill. Han var imponerad av att hon är så cool och bara gillar läget. Även i hagen gå det bra, det är lite race när dom släpper ut dom men inga bråkar, sparkas eller annat dumt så det funkar fint. Erik berättade att Runaway redan går med vagn, hon hade snabbt förstått kommandona vid tömkörningen och hon hade varit snäll att sätta för vagn så Erik hade kört henne ett par gånger redan och tyckte hon hade ett väldigt fint steg, travade jättefint.

2012-09-23 11:10:55 - hasse s

klok-steg-trav är tre omdömen man vill höra och som lovar gott inför framtiden...Vi är på väg :)

2012-10-03 18:44:02 - hasse

Hur går inkörningen på Jordanstorp?

2012-10-04 07:45:48 - Lars, StallLagerkrans

Uan bekymmer. Jag ska ut till gården inom kort och återkommer därefter i ärendet. /Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)