Här kommer löpande information om Global Runaway

Besiktning

2012-03-03

Vi var idag till Alebäck tillsammans med Per Lennartsson för att besikta en 1-åring efter Muscle Hill / Victory Dream.

 

Global Runaway var storleksmässigt medel vad det såg ut som i jämförelse med dom övriga i kullen/hagen. Per-Erik Eriksson som är unghästansvarig på gården gissade att hon skulle bli någonstans kring 159-160 cm. Pappan är 158 cm och mamman är 166 cm.

Per gillade det han såg och sa direkt att hon hade väldigt fina linjer, spikraka haser och var helt korrekt om än något utåttåad fram men som säkerligen skulle rätta till sig när hon växer. Han gillade huvudet och ögonen och sa att det här är en intelligent häst med en härlig uppsyn. Som modell så kändes det som en lite lättare individ / tidig individ vilket passar bra in i Pers träning som gärna tar ut dom och lektävlar som 2-åring som förberedelse inför karriären.

Global Runaway

Han sammanfattade det efteråt med -Det är bara att köpa.

Då uppfödaren var angelägen om att få tillbaka henne för avel (inte konstigt med den stammen) så hade vi blivit erbjudna att köpa tävlingsrätten i henne och efter några dagars fundering slog vi till och hon kommer därmed tävla för Stall Lagerkrans.

Det här är en väldigt exklusiv individ som du läser mer om här -->Stam

 

Antal kommentarer: 2

2012-05-01 22:26:25 - Richard

Nu har det gått två månader, hur ter det sig för den lilla?
Har ni varit dit fler gånger? Även om det inte säger nåt i ett så här tidigt skede så är det ju ändå kul att se dom agera i hagen.
Här har ni garanterat fått in en fullträff på "pappret" och sedan är det ju gratis att drömma hur det kommer att gå:)

2012-05-01 23:05:00 - Lars, StallLagerkrans

Har inte sett henne sen vi besiktade henne ihop med Per L, men hon är nu flyttad till huvudgården på Alebäck och där hanteras hon nu samt får lite förberedande träning i walker etc. Hon är tydligen stark i gruppen och tar för sig ordentligt, man kan ju vara lite orolig annars för att dom inte får i sig tillräckligt med mat om dom är en svagare individ i gruppen, så det är ju skönt. Planen är att plocka upp henne till Ekeby Gård utanför Nyköping, där vi har föl och fölmärrar sen tidigare. Då kommer vi ha både Runaway och Veloce på samma sommarbete och därmed ha tätare kontakt samt närmare att åka och hälsa på och därmed kunna rapportera löpande. Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)